“Karadeniz Havzası Sulak Alanları Tehdit Eden Kirlilik” konulu fotoğraf sergisi Keşan Belediyesi’nin ev sahipliğinde açıldı

Türkiye, Yunanistan, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan işbirliğinde hazırlanan “BioLearn” projesi çerçevesinde Karadeniz havzasındaki sulak alanlarda kirlilik tehdidine karşı duyarlılığının arttırılmasını amaçlayan uluslararası “Karadeniz Havzası Sulak Alanları Tehdit Eden Kirlilik” konulu fotoğraf sergisi Keşan Belediyesi ev sahipliğinde 25 Şubat 2022 Cuma günü açıldı.

Selim Sesler Konferans Salonu’nda saat 10.30 sıralarında başlayan açılışa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, proje ortakları ve öğrenciler katıldı.

“Çocuklarımıza ve bizden sonra nesillere temiz bir çevre bırakmak amacındayız”

                Açılışta konuşan Yapça, “Karadeniz Havzası Sulak Alanları Tehdit Eden Kirlilik” konulu fotoğraf sergisini Keşan’da açtıklarını belirterek, “Sergimizde 5 ülkeden 18 fotoğrafçının eserlerinde oluşuyor. Fotoğrafçılar proje kapsamında beş ülkede Karadeniz Havzası’nın önemli sulak alanlarında çalıştı. Bu doğa alanlarını su üstünden, su altından ve havadan fotoğraflayarak hem biyolojik çeşitliliği hem de alanlar üzerindeki kirlilik tehdidini gözler önüne serdi. Çocuklarımıza ve bizden sonra nesillere temiz bir çevre bırakmak amacındayız. Çevreyi tehdit eden unsuları sergimizi ziyaret eden vatandaşlarımız görebilecek. Bu sergiden güzel bir ders çıkarabilirsek bundan sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabileceğiz.” dedi.

“Sahip olduğumuz doğal güzellikleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak öncelikli görevimiz olmalı”

                Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, çevre dostu bu etkinlik nedeniyle ilgili kurumlara teşekkür ederek, şunları söyledi: “Dünyamıza zarar veren her şeyden kaçınmalıyız. Çevremiz, sokak hayvanlarımız, doğa her şeyin önünde olmalı. Bu yüzden önce kazanan insan ve çevre olmalı. Enez’den gelen yüksek ses tüm dünyaya mesaj veriyor. Çevre konusunda büyük bir hassasiyet gösterilmiş. Bu bilinci arttırmamız lazım. Çevre kırmızı çizgimiz olmalı. Sahip olduğumuz doğal güzellikleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak öncelikli görevimiz olmalı.”

                Konuşmaların ardından sergi ziyaret edildi.

                “Karadeniz Havzası Sulak Alanları Tehdit Eden Kirlilik” konulu fotoğraf sergisi 2 Mart 2022 tarihine kadar Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda ziyaretçilerini kabul edecek.

Related posts

Leave a Comment