Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde kaçak dökümle mücadeleyi sürdürüyor.
Döküm alanlarının dışında kalan bölgelere kaçak olarak inşaat/yıkıntı ve hafriyat dökümü yapan; çöp konteyneri içine, yanına ve çevresine inşaat atığı, ağaç dalı ve eski ev eşyalarını atarak çevre ve doğayı kirletenlerle mücadele eden Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol ekipleri ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kontroller sonunda çok sayıda kişi ve kuruluşa cezai müeyyide uygulandı.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Çorlu genelinde yürütülen kontroller ve vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirterek, “Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol ekipleri ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından kurallara uymayıp sahalara kaçak döküm yapanlar ile kent merkezinde çöp konteyneri ve çevresi ya da boş alanlara atılan/bırakılan inşaat atığı, ağaç dalı ve eski ev eşyalarını atanlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 1 Ocak – 14 Eylül 2022 tarihleri arasında 5326 Kabahatler Kanunu’nun 41. maddesi ile Belediye Emir ve Yasaklar Kanunu 14. maddesine istinaden 84 tutanak tanzim ederek kişi ve kuruluşlara 125 bin lira ceza kesildi.
Şunu bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum: Yapı sahipleri inşaat ruhsatını ve yıkım ruhsatını almadan önce Temizlik İşleri Müdürlüğümüze müracaat ederek inşaattan ne kadar hafriyat çıkacağını; hafriyatın hangi araçlarla, hangi döküm sahasına taşınacağını yazılı olarak belirterek izin belgesi almak zorundadır. Tarım arazileri, dere kenarları, mera gibi döküm sahalarının dışındaki alanlara atık bırakmak suçtur.
Kentimizde ve Tekirdağ genelinde hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının depolanması ve kontrolü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olup, Çorlu’muzda Büyükşehir Belediyesi kontrolünde inşaat/yıkıntı ve hafriyat döküm sahaları mevcuttur.
Ekiplerimiz denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor ancak bu konuda değerli vatandaşlarımızın bildirimlerine de ihtiyacımız var. Doğa hepimizin ve onu korumalıyız. Tarım arazileri, dere kenarları, mera gibi alanlara yapılan kaçak dökümleri gördüğünüzde 444 99 59 numaralı telefon hattımız arayarak belediyemize bildirebilir ve kaçak döküm ile ilgili yürüttüğümüz mücadeleye destek olabilirsiniz.” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Çetin ayrıca kent merkezindeki çöp konteyneri içine, yanına ve çevresine inşaat atığı, ağaç dalı ve eski ev eşyalarını atan vatandaşlara da uyarıda bulunarak, “Bu gibi davranışlarda bulunanlar hakkında cezai işlem uygulanmakla birlikte atıkların temizlenmesi ile ilgili ücretler ayrıca tahsil edilmektedir. Bu tür atıklar makbuz karşılığında ekiplerimiz tarafından adresinizden alınmaktadır. Ekiplerimize 0533 020 59 59 ve 444 99 59 numaralı telefondan ulaşarak bilgi alabilirsiniz.” sözlerine yer verdi.