KÜÇÜKÇETİN HAKLI ÇIKTI

Seçildiği günden bu yana ilçenin gelişimi için herhangi bir önemli projeye imza atamayan Ergene Kent Konseyi Başkanlığı’nın sessizliğini devam ettirmesi Ergene Kent Konseyine ne oldu sorusunu akıllara getirdi. Gerçekleştirdiği seçimli genel kurulun ardından  3,5 ay geçmesine rağmen belediye meclisine herhangi bir öneri sunmayan ve şimdiye kadar herhangi bir proje üretmeyen Ergene Kent Konseyi’nin etkinliği vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı.

Seçildiği günden bu yana ilçenin gelişimi için herhangi bir önemli projeye imza atamayan Ergene Kent Konseyi Başkanlığı’nın sessizliğini devam ettirmesi Ergene Kent Konseyine ne oldu? sorusunu akıllara getirdi. Gerçekleştirdiği seçimli genel kurulun ardından  3,5 ay geçmesine rağmen belediye meclisine herhangi bir öneri sunmayan ve şimdiye kadar herhangi bir proje üretmeyen Ergene Kent Konseyi’nin etkinliği vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı.

Ergene Kent Konseyi Başkanı Özkan Kurtuluş’un Belediye’de maaşlı olarak çalışmasının da Ergene Kent Konseyinin tarafsızlığını ve bağımsızlığını zedelediği, bu durumun Kent Konseyini belediyenin arka bahçesi haline getirdiğini söyleyen vatandaşlar; “Bora Başkan o gün söylediklerinde haklıymış. Hem belediye başkanının çantasını taşıyıp hem de halkın ve ilçenin sorunları dile getirilemiyormuş” dediler.

NE OLMUŞTU?

Ergene Kent Konseyi Kurucu Başkanı Bora Küçükçetin, geçen sene 30 Ekim’de yapılan Ergene Kent Konseyi Başkanlığı Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasında “Belediye başkanın yakın planında çalışan birisinin rahat kent konseyi başkanlığı yapamayacağını” vurgulamıştı. Konuşma esnasında salonda bulunan bir önceki dönem Ergene Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İsmail Uslu; “Kişiliği de önemli diyerek, o adayın kişiliği de önemli sırf o pencerede bakmayalım” diyerek tepki göstermişti.

Küçükçetin, konuşmasının sonunda muhabirimizin sorduğu “Kent Konseyini Belediye Başkanına yakın isimler yönetemez dediniz ve salondan da tepki aldı. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna

 “Ben salondan büyük bir tepki aldığımı da düşünmüyorum. Tabi ki oradan bir çatlak ses çıktı. Ama herkes çıkıp mikrofonu eline alıp konuşabilir, herkesin söz hakkı var. Bende söz hakkımı kullandım. Açık olalım net olalım Türkiye’nin gerçeğini konuşuyorum. Belediye Başkanın özel kalem kadrosunda çalışıp, yakın planda çalışıp hele hele Ergene gibi bir ilçede yani kent konseyini yönetebilir misin? Yarın belediyenin bir eksiğini dile getirebilir misin? Yani mümkün mü bu? Biz ne diyoruz! 9 yıla giden bir ilçeyiz. Kent konseyi başkanları bu dönem yürütme kurulu bu dönem daha da aktif çalışmalı. Yine 9 sene kamu ne yaptı burada, belediye ne yaptı.  Biz bunları sorgulamalıyız. Çevresel sıkıntılarımız var çok büyük çevre problemlerimiz var. Ben gerçeği söylüyorum. Bana kızarlar gücenirler ama ben doğru söylemekle mükellefim benim görevim bu! Toplumu ben yanıltamam, topluma yalan konuşamam, ben durum tespiti yapmışım.” Diyerek cevap vermişti.

VATANDAŞ HAKSIZ MI?

Ülkemizde birçok il ve ilçede bulunan kent konseyleri yaptıkları etkinliklerle, rutin olarak düzenledikleri halk forumlarıyla vatandaşlara ulaşarak, ilçelerinin sorunlarını gündeme taşıyarak  görev yapmaya çalışıyor. Ergene Kent Konseyi’nin vatandaşlara çalışmalarını anlatmak ve onlarla iletişime geçmek, önerilerini ve faaliyetlerini duyurmak için ne bir internet sitesi ne de twitter hesabı var. Ergene Kent Konseyi’nin Facebook sayfası ise 29 Ekim 2022 den bu yana aktif olarak kullanılmıyor.

Ergene Kent Konseyi Başkanı Özkan Kurtuluş’un Kent Konseyi bileşenlerine attığı mesaj ve kullandığı dil ile Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in facebook sayfasında paylaştığı toplantı fotoğraflarının tezatlığı vatandaşların tepkisinin haklılığını destekler nitelikte…

Kent Konseyi olarak düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapacak olan Kent Konseyi Başkanı Özkan Kurtuluş, toplantı esnasında davetliler arasında oturuyorken, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Belediye Başkan Yardımcıları divan kurulunda oturup toplantıya ev sahipliği yapıyorlar.

Kent Konseyleri;  5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak 2005 yılında kurulmuş yapılardır.

Kuruluş amaçları ise: kent yaşamında, kent vizyonu’nun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, şeffaflık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir. Amaçları bakımından geniş toplumsal katılımı sağlayan, yardımcı ve denetim sağlayan yerel,  resmi  ve önemli Sivil Toplum Örgütü konumundadırlar. Bu amaçlar doğrultusunda Ergene Kent Konseyi’nin sessizliğini bozarak Ergene halkına bir açıklama yapması gerekiyor.

Related posts

Leave a Comment