“Berat Kandili’nin feyz bereketinden istifade etmeliyiz”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 06 Mart 2023 Pazartesi günü akşamı idrak edilecek olan “Berat Kandili” dolayısıyla yaptığı açıklamasında; “Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Berat Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek geceler, bizlere akıp giden hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Allah’a ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan uzaklaşma imkânı sağlar. Böylesine huzurlu ve önemli bir geceyi iyilikle değerlendirmek manevi açıdan büyük önem taşır.

Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran ve dayanışma duygularını arttıran, manevi dünyamızın aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Berat gecemiz de biz Müslümanlara; nefislerimizi terbiye edebilmek, vicdan muhasebemizi yapabilmek, kötülüklerden arınmak, hatalarımızı telafi yolunda çabalamak fırsatı sunulmaktadır. Bu mübarek gece aynı zamanda, kırgınlıkları ve küskünlükleri unutmak, birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de bir vesiledir. Berat, borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma anlamına gelmektedir. Bu geceler Müslümanlar için bir fırsat gecesidir. Müslümanlar olarak böylesine önemli bir günün feyz bereketinden istifade etmeliyiz.

Kandil vesilesi ile başta üyelerimiz olmak üzere Kırklarelili hemşehrilerimizin, Türk Milleti’nin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutluyor, bu kutlu gecenin her şeyden önce sağlık, huzur, bereket ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini, barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Related posts

Leave a Comment